Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietser zwaargewond bij bizar ongeval bij de Batabrug

Auto bij ongeval op de Batabrug
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision

Donderdagochtend is een fietser zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Best. Het incident vond plaats rond 08:40 uur op het kruispunt bij de Batabrug, waar twee auto’s met elkaar in botsing kwamen. Na de aanrijding raakte een van de auto’s nog een derde voertuig en een fietser die voor het verkeerslicht stond te wachten.

Een traumahelikopter uit Rotterdam werd ingeschakeld om medische assistentie te verlenen. De helikopter ontmoette de ambulance met het slachtoffer voor een zogenaamde rendez-vous bij een parkeerplaats langs de A58. Een leidinggevende van de politie meldde op sociale media dat de toestand van de fietser zeer ernstig is.

Specialisten van de politie hebben op het kruispunt onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. Hierbij werd onder andere gebruikgemaakt van een drone. Het onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

Update: In een eerdere update heeft de politie aangegeven dat de fietser aan zijn verwondingen was overleden. De politie heeft bij monde van de woordvoerder laten weten dat dit bericht wordt ingetrokken.