Search
Close this search box.

Wisseltrofee en Talent Award 2023 voor SeniorWeb Best en Lotte Aers

Ouderen achter de computer ter illustratie van Seniorweb Best
Foto: Centre for Ageing Better CC0

Elk jaar reikt het college van burgemeester en wethouders traditiegetrouw de Wisseltrofee en de Talent Award uit. De Wisseltrofee is een aanmoedigingsprijs om inwoners, verenigingen en ondernemers, die met hun initiatieven bijdragen aan het welbevinden van velen, in het zonnetje te zetten.

De Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor een jeugdige inwoner uit Best, die een bijzondere prestatie heeft geleverd en daarmee de gemeente Best landelijk of zelfs internationaal op de kaart zet. Op zaterdag 6 januari werd de Wisseltrofee en de Talent Award 2023 uitgereikt door burgemeester Hans Ubachs. De uitreiking vond plaats in de Boterhoek.

Wisseltrofee

Senior Web wil alle senioren helpen met het gebruik van computers, tablets en smartphones. Uitgangspunt is dat dit gebeurt voor en door senioren. SeniorWeb Best is een lokale afdeling van het landelijke Senior Web bestaande uit ongeveer 16 vrijwilligers. Deze vrijwilligers stellen geheel belangeloos hun ervaring en hun tijd ter beschikking van ouderen die zich willen verdiepen in het gebruik van computers en sociale media. Het college van B en W wil met het uitreiken van de Wisseltrofee extra aandacht schenken aan Senior Web Best.

Talent Award

Groot talent Lotte Aers is 16 jaar oud en zit in de 6e klas van het VWO. Lotte is een uitblinker in de atletiek. Vanaf de junioren is Lotte zich steeds meer gaan richten op het hardlopen en dan met name de middellange (800, 1500 en 2000 meter steeplechase op de baan) en lange afstand (5 km. op de weg en crosscountry). Lotte traint 6 dagen per week, afwisselend op de atletiekbaan, de weg, de gym en in het bos. Lotte heeft al veel prijzen gewonnen waar onder Steeplechase Nederlands kampioen junioren, Brabants kampioen cross, Brabants kampioen baanatletiek (800 meter).

Lotte gaat volgend jaar met een volledige beurs studeren en sporten aan de Nicholls State University in Amerika. Zij komt dan uit voor het Womans Track & Field team en Cross Country team, naast haar studie Engels. Met het uitreiken van de Talent Award 2023 wil het college van B en W dit talent in het zonnetje zetten en zo stimuleren om haar talent verder te ontwikkelen