Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verdachte drugsdeal achtervolgd op Koningin Julianaweg

Koningin Julianaweg
Foto: Ons Best

Op dinsdagmiddag, 26 maart, is de politie getuige geweest van een verdachte situatie in de buurt van de Koningin Julianaweg.

Wat aanvankelijk leek op een mogelijke drugsdeal vanuit een personenauto, resulteerde in een korte maar intense achtervolging toen de dienstdoende agenten de bestuurder wilden controleren. De bestuurder, die vermoedelijk betrokken was bij de drugsdeal, koos ervoor om met hoge snelheid weg te rijden bij het zien van de politie.

De agenten reageerden onmiddellijk en zetten de achtervolging in. Met grote moeite wisten ze de bestuurder tot stoppen te dwingen en te arresteren. Het werd snel duidelijk waarom de verdachte er vandoor probeerde te gaan: hij bleek een aanzienlijke hoeveelheid drugs en ruim 7000 euro aan contant geld bij zich te hebben.

De verdachte (20 jaar) zit nu vast op verdenking van bezit van harddrugs, handel en vervoer van verdovende middelen, en witwassen. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op om zich te melden.