Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Tegels eruit, plant erin’ op zaterdag 3 juni

Tuin zonder tuintegels met een gieter die planten water geeft
Foto: Karolina Grabowska CC0

Kom op zaterdag 3 juni naar de milieustraat (De Dieze 26) en ruil jouw tegels en klinkers in voor gratis planten. Een bloeiende groene tuin is niet alleen mooi, maar ook goed voor natuur en klimaat.

Als inwoner van Best ontvang je bij inlevering per 1 vierkante meter bestrating uit de tuin een waardebon van 5 euro (maximaal 6 bonnen per huishouden) van de gemeente Best. Je kan de bonnen tot en met 30 juni inleveren voor mooie vaste planten bij Hornbach, Groencentrum de Mortelen, Bloemenshop Best en Pluk Bloemen.

Meer groen zorgt voor betere waterberging, een koeler dorp en meer biodiversiteit. Want vogels en insecten hebben het zwaar in bebouwd gebied. De versteende omgeving biedt weinig voedsel, schuil- en nestmogelijkheden. Daarom werkt Best al een aantal jaren aan de vergroening van de gemeente. Doe mee!

NK Tegelwippen

De gemeente Best doet mee met het NK tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in de eigen voor-, achter-, of geveltuin. Tot 31 oktober komen er verschillende acties. Wil je met hen delen hoe jij jouw tuin transformeert? Deel via social media je voor- en na-foto met de hashtag #NKTegelwippen0499 of stuur een e-mail naar: duurzaam@gembest.nl. En meld hier jouw aantal gewipte tegels.