Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stroperij van reeën in natuurgebieden Best/Oirschot toegenomen

Ree die geen slachtoffer is van stroperij
Foto: Pixabay CC0

Handhavers van de gemeentes Best en Oirschot handhavers hebben de indruk dat de stroperij de afgelopen jaren is toegenomen in hun natuurgebieden.

De afgelopen maand kwamen, dankzij ingekomen meldingen, twee gevallen van grove stroperij aan het licht. Het gaat hier om reeën die slachtoffer zijn geworden van stroperij door het gebruik van luchtdrukgeweren. Beide gevallen zijn in onderzoek door politie en groene Boa’s.

Het illegaal afschieten van dieren komt steeds vaker voor in Nederland. Negen op de tien natuurtoezichthouders zegt in de afgelopen twee jaar wildstroperij te hebben geconstateerd, bijna de helft zelfs meerdere keren. Dat blijkt uit een enquête van het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau onder tientallen leden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht.

Meld stroperij

Heb je informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek of wil je anderszins informatie kwijt over vermeende stroperij? Neem dan contact op met de groene boa van de gemeente. Dit kan via toezichthandhaving@gembest.nl. Handhaving op wildstroperij heeft altijd prioriteit. Melding doen is zeker niet zinloos want gelukkig zijn er de afgelopen jaren ook lokale en regionale successen te vieren als het gaat om de aanpak hiervan.