Zoek
Sluit dit zoekvak.

Negen korte films van Bestse kinderen gaan in première

Bioscoopstoelen in een bioscoop
Foto: Felix Mooneeram CC0

Kinderen uit groep 3 tot en met 8 die in Best op school zitten, hebben vanaf september hun eerste kennismaking gehad met film. Afhankelijk van het niveau van de leerling hebben ze tijdens deze les nagedacht over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Vervolgens hebben 88 kinderen uit de groepen 7 en 8 vanaf de herfstvakantie in groepen van 10 een workshop film gevolgd van 6 lessen. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een film? Wie doet wat? Wat doet de regisseur eigenlijk en waarom is er dan ook nog een opnameleider? Wie bedenkt het verhaal?

De leerlingen hebben de afgelopen periode veel geleerd en hard gewerkt door zelf een film te maken. Zij hebben zelf het idee en het scenario bedacht, de rollen verdeeld, acteurs gekozen en natuurlijk de regisseur en opnameleider. Denk verder ook aan camerawerk, geluid én zonder specials effects, setdresser, make-up/haar en kleding kun je geen film maken. Hierbij kwamen alle facetten en technieken van het film maken voorbij.

Rodel loper

De afgelopen periode hebben de kinderen gemotiveerd gewerkt, ze zijn opgegaan in hun rol en hebben samengewerkt. Ze hebben hun creativiteit in kunnen zetten en gekeken hoe een film gemonteerd moet worden.

Dit alles heeft geresulteerd in negen korte films die Tuurlijk Best op donderdag 18 april gaat tonen aan het publiek in Biobest. Ze rollen de rode loper uit en de galajurken en kostuums mogen worden afgestoft voor dit bijzondere moment. Vanwege het grote aantal gasten zullen er twee premières zijn: om 18:30 uur en om 19:45 uur. Hier hoort natuurlijk ook een Award Show en publieksprijs bij.