Search
Close this search box.

Jeugdraad zoekt kandidaten voor het Jeugdlintje

Jeugd die elkaar omhelst als voorbeeld voor het jeugdlintje
Foto: Pexels CC0

Zoals in voorgaande jaren zoekt jeugdraad Best weer kandidaten die in aanmerking kunnen komen voor het Jeugdlintje. Het lintje is er voor kinderen tot en met 17 jaar, die iets bijzonders hebben betekend voor de gemeenschap in Best.

Wat doet de jeugdraad?

De jeugdraad bestaat uit leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Best. Regelmatig komen ze in het gemeentehuis bij elkaar en tijdens de maandelijkse ‘raadsvergaderingen’. Ook de burgemeester is daarbij aanwezig. In verschillende werkgroepen kijken zij naar verschillende onderwerpen. Vragen en voorstellen worden met wethouders en de burgemeester besproken. Eén werkgroep houdt zich ook bezig met het ‘jeugdlintje’. De werkgroep gaat op zoek naar jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet. Lees meer over de jeugdraad.

Ken je iemand, tot maximaal 17 jaar, die een jeugdlintje verdient?

Denk bijvoorbeeld aan kinderen die zich inzetten voor een vereniging, aandacht hebben voor een goed doel of zorgen voor iemand. Ken je iemand? Laat het ons weten en ssst, houd het geheim. Het moet natuurlijk een verrassing zijn! Uiteindelijk maakt onze jeugdraad de keuze wie het jeugdlintje ontvangt.

Wil je iemand aanmelden?

Stuur dan een e-mail naar jeugdraad@gembest.nl. Geef daarbij jouw contactgegevens door en de reden waarom je dit kind opgeeft. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 april.