Zoek
Sluit dit zoekvak.

Illegaal feest in kraakpand beëindigd door politie

Politie bij het illegale feest in Best
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

Zondagnacht heeft de politie een einde gemaakt aan een illegaal feest dat plaatsvond in een kraakpand aan De Maas in Best. Talrijke klachten over geluidsoverlast, waaronder van een nabijgelegen hotel, leidden tot de actie.

Rond 02:15 uur begon de politie met een grootschalige ontruiming van het pand, waarbij een aanzienlijke politiemacht werd ingezet. Het terrein van het Vrijetijdscentrum aan De Maas stond vol met auto’s en busjes van feestgangers, waarbij opviel dat een groot aantal voertuigen Belgische kentekenplaten had. Sommigen waren te voet of per fiets gekomen.

De politie moest herhaaldelijk de wapenstok gebruiken om feestgangers te dwingen het terrein te verlaten. Daarnaast werden politiehonden ingezet om het terrein en de omgeving veilig te stellen. Om de overlast te stoppen, schakelde de politie het aggregaat uit en nam delen van de geluidsinstallatie in beslag. De aanpak van de politie stuitte op weerstand van veel feestvierders, die niet te spreken waren over de ingrijpende maatregelen.

Verschillende ambulances werden ingezet om gewonden te vervoeren, hoewel de ernst van de verwondingen en de oorzaak ervan niet bekend zijn. Tegen 04:00 uur hadden de meeste feestgangers het bedrijventerrein verlaten, nadat de politie hen had verzocht te vertrekken.