Search
Close this search box.

Hinder wegverkeer tijdens boomkap langs de Sonseweg

Het Oud Meer langs de Sonseweg
Foto: Ons Best

De provincie Noord-Brabant gaat groot onderhoud uitvoeren aan de N620 tussen Best en Son, beter bekend als de Bestseweg/Sonseweg. De eerste voorbereidende werkzaamheden is het kappen van bomen.

Deze winter worden een aantal bomen langs de N620 gekapt. Door ze nu weg te halen stoort de provincie Noord-Brabant straks geen vogels terwijl ze aan het broeden zijn. De vergunning voor het kappen van de bomen is inmiddels verleend en er waren geen bezwaren binnen gekomen.

Van 29 januari tot 02 februari gaat de aannemer de bomen weghalen. De N620 is op deze data tussen 09:00 en 16:00 uur volledig afgesloten voor doorgaand verkeer van de Sint-Oedenrodeseweg tot de Hoberglaan. Zo kan de aannemer de werkzaamheden veilig uitvoeren.

Bereikbaarheid

De aannemer probeert er uiteraard zo veel mogelijk rekening mee te houden dat woningen en bedrijven goed bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden. Zo kunnen aanwonenden en fietsers gebruik blijven maken van de Bestseweg. Ook ‘t Boshuys, Joe Mann Paviljoen en Boutique Hotel Bed&Bos zijn bereikbaar.

In het werkvak regelen verkeersregelaars het verkeer. Ten tijde van het kappen van een boom zelf wordt al het verkeer even stilgezet. Het doorgaande verkeer wordt lokaal omgeleid.