Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevaarlijk rijgedrag van scooterrijders: scooter in beslag genomen

Scooter in slechte staat die in beslag is genomen door de politie
Foto: Politie Best-Oirschot

In de buurt van Heikantweg en het Dijkpad in Best hebben lokale autoriteiten de handen vol aan een groeiend probleem van asociaal en gevaarlijk rijgedrag van scooterrijders. De recente toename van meldingen wijst op een zorgwekkende trend, waarbij bestuurders zonder kentekenplaten en valhelmen roekeloos manoeuvreren en geluidsoverlast veroorzaken in de omgeving.

Gisteravond werd opnieuw duidelijk hoe ernstig de situatie is toen de autoriteiten ter plaatse kwamen en zelf gevaarlijk rijgedrag waarnamen. Een scooter zonder kentekenplaat en een bestuurder zonder helm negeerden alle signalen om te stoppen. Uiteindelijk werd de scooter achtergelaten in de bosjes, terwijl de bestuurder spoorloos verdween.

De scooter is in beslag genomen vanwege de erbarmelijke technische staat waarin het verkeert. Het voertuig zal hoogstwaarschijnlijk ter verbeurdverklaring uit het verkeer worden genomen. Autoriteiten zijn vastberaden om het onderzoek voort te zetten en de bron van het gevaarlijke rijgedrag aan te pakken.