Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeenteraad wil door met burgemeester Ubachs

Burgemeester Hans Ubachs bij het Wilhelminaplein in Best
Foto: Ons Best

De gemeenteraad van Best heeft op 11 juni 2024 besloten om burgemeester Hans Ubachs aan te bevelen voor herbenoeming bij de minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hans Ubachs is sinds 11 december 2018 burgemeester van Best. Daarvoor was hij sinds november 2017 waarnemend burgemeester.

Burgemeesters worden bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De ambtsperiode van burgemeester Ubachs loopt af op 11 december 2024. Burgemeester Ubachs wil graag in aanmerking komen voor herbenoeming. De afgelopen maanden bereidde een commissie uit de gemeenteraad deze herbenoeming voor. Op dinsdag 11 juni besloot de gemeenteraad in een besloten vergadering over de aanbeveling tot herbenoeming. Daarna werd dit besluit openbaar gemaakt in een openbare raadsvergadering.

Hans Ubachs is blij met het besluit van de gemeenteraad: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de raad. In december begin ik met veel plezier aan mijn tweede termijn in deze gemeente, die goed bij mij past. Er zijn veel mooie ontwikkelingen en uitdagingen. Samen met de raad, het college en alle ambtenaren gaan we daar weer hard aan werken. Na een jaar met oogproblemen en het leren omgaan daarmee, is dit voor mij persoonlijk een prachtig resultaat.”

Vervolg

De gemeenteraad stuurt de aanbeveling via de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De minister van BZK beslist of de aanbeveling aan de Koning wordt voorgelegd. Nadat de Koning het Koninklijk Besluit heeft ondertekend en de minister van BZK het heeft medeondertekend, is de herbenoeming definitief. De laatste stap is dat de commissaris van de Koning de eed of belofte afneemt.