Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente Best lanceert energieloket voor bedrijven

Kantoor dat energieloket kan gebruiken
Foto: Pavel Danilyuk CC0

Gemeente Best lanceerde in samenwerking met het Regionaal Energieloket een energieloket voor bedrijven en maatschappelijke instellingen. Het energieloket biedt een breed scala aan informatie en ondersteuning op het gebied van energiebesparing en verduurzaming, met als doel ondernemers te helpen bij het nemen van duurzame beslissingen.

Het zakelijk energieloket voorziet bedrijven van informatie over onderwerpen zoals energiebesparingstips, subsidie- en financieringsmogelijkheden, wetgeving en advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Ook vindt u een overzicht van landelijke en lokale partijen waar u terecht kunt voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering. Daarnaast kunt u deelnemen aan initiatieven bij u in de buurt. Met het energieloket wil de gemeente Best ondersteunen bij het verduurzamen van bedrijven.

Energieadvies voor verschillende sectoren

Op de website zakelijk.regionaalenergieloket.nl/best worden energiebesparende maatregelen toegelicht voor verschillende sectoren. Per sector zetten we de belangrijkste besparingsmaatregelen op een rij. Bijvoorbeeld, door over te stappen op ledverlichting kunnen eigenaren van winkelpanden hun elektriciteitskosten met soms wel 80% verlagen.

Gemeente Best merkt op dat lokale bedrijven steeds meer belangstelling tonen voor verduurzaming. Naast het naleven van wet- en regelgeving draagt een duurzame bedrijfsvoering ook bij aan de toekomstbestendigheid van organisaties. Daarnaast levert het besparen van energie vaak ook financieel voordeel op. Het zakelijk energieloket helpt organisaties bij het maken van de juiste afwegingen bij het verduurzamen van hun bedrijfspand.

Over Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket is energieloket voor ruim 100 gemeenten in Nederland. Zij helpen inwoners en ondernemers met verduurzamen. Dat doen ze met onafhankelijk advies en collectieve duurzaamheidsacties. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van de gemeente.