Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente Best biedt ondernemers gratis duurzaamheidsadvies

Twee mensen die overleggen voor duurzaamheidsadvies
Foto: Amy Hirschi CC0

Gemeente Best en Stichting Stimular slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het creëren van toekomstbestendige bedrijven met duurzaamheidsadvies.

Met een exclusief aanbod van gratis duurzaamheidsadvies op maat kunnen 15 bedrijven in gemeente Best profiteren van concrete maatregelen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Het aanbod

Het initiatief richt zich op 15 bedrijven binnen de gemeente Best. De voorwaarde voor deelname is een minimaal energieverbruik van 50.000 kWh en/of 25.000 m3 aardgas per jaar. Door deel te nemen aan dit programma krijgen bedrijven de kans om hun bedrijf toekomstbestendiger te maken en kosten te besparen.

Tijdens het adviestraject bezoekt een deskundige adviseur van Stimular het bedrijf om samen met de ondernemer de mogelijkheden voor verduurzaming te verkennen. Het resultaat is een praktisch adviesrapport met concrete verduurzamingsmaatregelen. Het advies gaat over energiebesparing, duurzame energieopwekking, circulariteit en maatregelen tegen klimaatoverlast. Hiernaast blijft de adviseur gedurende het gehele procesbetrokken, zoals met ondersteuning bij het beoordelen van offertes en het aanvragen van subsidies.

Aanmelden

Geïnteresseerde ondernemers uit de gemeente – die voldoen aan de verbruiksvoorwaarde – kunnen zich voor 20 september 2023 aanmelden bij Isabel Maas, projectleider bij Stichting Stimular via telefoonnummer 010-238 28 36 of e-mail i.maas@stimular.nl. Er zijn in totaal 15 adviezen beschikbaar en aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vanwege de aard van het advies is dit aanbod is niet geschikt voor agrarische bedrijven of maatschappelijk vastgoed.

Energieloket voor bedrijven of maatschappelijk vastgoed

Voor bedrijven of organisaties die geen gebruik maken van dit aanbod en die wel aan de slag willen met verduurzamen, biedt de gemeente ook een Energieloket: zakelijk.regionaalenergieloket.nl/best of 088-5254110.