Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietser en voetganger van de A58 tussen Best en Oirschot gehaald

Voetganger in de berm tussen de rijbanen van de A58
Foto: Weginspecteur Robert (via X)

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft dinsdagavond eerst een fietser en vervolgens een voetganger van de snelweg A58 tussen Best en Oirschot gehaald.

De voetganger werd rond 22:30 door de inspecteur op de A58 op een van de rijstroken bij Oirschot gespot. De snelwegloper werd door hem naar de middenberm verwezen waar hij even later door de politie werd opgepikt. Op een veilige plek kreeg de wandelaar vervolgens een proces-verbaal.

Even eerder was de inspecteur, ook bij Oirschot, al een fietser tegengekomen. Hij fietste op de vluchtstrook langs dezelfde A58, zo liet hij op X, het voormalige Twitter, weten. De man gaf aan op weg te zijn naar zijn werk.

Gevaarlijke situaties

Daar zal hij te laat zijn aangekomen. Voordat hij zijn weg mocht vervolgen, werd hij namelijk door de politie veilig van de snelweg gehaald. Daarna mocht hij met twee processen-verbaal op zak verder.

Maandag waarschuwde een andere weginspecteur van Rijkswaterstaat nog voor gevaarlijke situaties die hij tegenkomt op en langs de snelweg. Dit nadat het zondagnacht gruwelijk misging na een crash op de A2 bij Eindhoven. De automobilist probeerde na de crash de parallelweg N2 over te steken en werd doodgereden.