Search
Close this search box.

Dronken man vliegt uit bocht op de A58

Dronken man vliegt uit bocht op de A58
Foto: SQ Vision

Vanochtend is een dronken man zonder rijbewijs uit de bocht gevlogen bij de afrit Best op de A58. De man verloor de macht over het stuur en vloog via de middenberm vanaf de afrit terug de oprit op. Tijdens deze manoeuvre raakte hij een lichtmast, die over de weg terechtkwam.

De brandweer en ambulance waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De man hoefde niet naar het ziekenhuis, maar werd wel door de politie aangehouden. Naast dat hij te veel gedronken had, bleek hij ook geen rijbewijs te hebben.

De op- en afrit van de A58 bij Best zijn voorlopig afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden. Er moet puin, de lichtmast en auto-onderdelen van de weg worden verwijderd. Ondertussen ontstaan er extra problemen doordat sommige automobilisten de afzettingen negeren

Terwijl de oprit was afgezet met een botswagen, probeerde een automobilist tegen het verkeer in via de oprit de snelweg op te rijden. Dit kon gelukkig op tijd worden verhinderd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Daarnaast rijden sommige auto’s om de kegels heen omdat ze bij Best de snelweg af willen.

Hoe lang de op- en afrit nog gesloten blijven, is op dit moment niet bekend. Verkeer wordt omgeleid en kan de snelweg op bij Eindhoven of Oirschot.