Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe de KBO en PVGE Vitaliteitscheck

Vitaliteitscheck voor een senior
Foto: Matthias Zomer CC0

Seniorenverenigingen KBO Best en PVGE Best organiseren in samenwerking met de Diabetesvereniging, lokale zorgverleners (fysiotherapeuten, artsen, diëtist, buurtsport- en leefstijlcoach, opticien en tandarts), studenten én vrijwilligers van KBO-Brabant op woensdag 14 juni een Vitaliteitscheck in Best.

Het doel is 50-plussers op een laagdrempelige manier inzicht te geven in hun gezondheidssituatie aan de hand van allerlei metingen van kracht, conditie, evenwicht, stabiliteit, ogen, lenigheid, glucose, maar ook worden gesprekken gevoerd over goede voeding, levensvragen, zingeving en het belang van een sociaal netwerk.

Vroeg signalering van risico tot vallen

Nieuw op de Vitaliteitscheck in Best is de vroegsignalering van een verhoogd valrisico met de Smart Floor. Ruim 60 deelnemers kunnen door over een slimme vloer met sensoren te lopen direct erachter komen of zij een laag, verhoogd of hoog valrisico hebben. De fysiotherapeut van de Smart Floor geeft advies over de opvolging. De opticien doet een oogdrukmeting, want slecht zicht is eveneens een belangrijke oorzaak van vallen.

Balans van de deelnemers wordt door de aanwezige lokale fysiotherapeut gecheckt. Valpreventie is uitermate belangrijk, want elke vijf minuten belandt er in Nederland een 65-plusser op de eerste hulp na een valongeval. Reden voor KBO-Brabant om extra aandacht aan valpreventie te geven in de Vitaliteitscheck.

Ben je erbij?

Wethouder Véronique Zeeman opent om 09.45 uur de dag van de Vitaliteitscheck van KBO en PVGE. U bent van harte welkom om de Vitaliteitscheck bij te wonen op 14 juni van 9.45-16.30 uur in Sportcomplex Naestenbest, Pr. Beatrixlaan 27 in Best.