Search
Close this search box.

Dit zijn de winnaars van de kermisprijzen van Kermis Best

Mensen bezoeken Kermis Best 2023
Foto: Ons Best

Wat was het weer een feest van 30 juni tot en met 5 juli tijdens Kermis Best. Jong en oud hadden plezier op de kermis. Op 30 juni opende wethouder Dijkhoff de kermis. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van de kermis voor de gehele gemeente. De kermis is een plek om zorgen te vergeten en te genieten!

De zesde editie van prikkelarme kermis had weer een mooie opkomst. De prikkelarme kermis is niet alleen voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom. Dat maakt de prikkelarme kermis zo mooi. Nogmaals bedankt de gemeente alle vrijwilligers.

Voor het eerst dit jaar organiseerden we kermis-mis. Voor de eerste keer beleefde de kermis van Best ‘een kerkelijke inzegening’. Dat deed predikant Bernhard van Welzenes met ‘speciaal gewijd water’ uit een Mariabeeldje. Ongeveer 200 mensen zaten zondagochtend 2 juli op de botsautobaan. Ook herdachten ze de vorig jaar overleden Ad Bierens, kermisexploitant.

Kermis(publieks)prijzen

Dit jaar reikten de gemeente voor het eerst kermis(publieks)prijzen uit. Vijf kermisexploitanten wonnen prijzen. De winnaars kregen een bos bloemen en een Bests klompje. Het klompje is een symbool voor Best vanwege de klompenfabriek die hier ooit stond. De winnaars zijn beoordeeld door een vakjury (vrijwilligers van verschillende leeftijdscategorieën uit Best). De winnaars zijn:

  • The Spinning Coaster (familie Buwalda) – categorie grootvermaak
  • Alladin (familie Suidema) – categorie kindvermaak
  • Skeeball (familie Oudsen) – categorie behendigheid
  • Churros Chalet (familie Buwalda) – categorie consumptief

De rupsbaan van meneer Wijnands is de winnaar van de publieksprijs. De vakjury vond het totaalplaatje compleet. Totaal stemden 2.689 mensen.