Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is het programma van Bevrijdingsdag 2024 in Best

De Nederlandse vlag tijdens bevrijdingsdag
Foto: Wikipedia CC0

5 mei 2024 zal de gemeente Best Bevrijdingsdag vieren, een dag die symbool staat voor vrijheid en herdenking. De dag zal beginnen om 07:30 uur met het hijsen van de vlaggen op vijf belangrijke locaties, een symbolische handeling die de start zal markeren van een dag vol herdenking en viering.

Één van de hoogtepunten van de dag zal de vrijheidsmaaltijd zijn, die gehouden zal worden in de Protestantse Kerk Wilhelminadorp, waar de gemeenschap samen zal komen om de vrijheid te vieren en te delen. De lunch start om 11:15 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur.

Om 14:00 uur zal de kiosk op het Dorpsplein het publiek samenbrengen voor optredens van Challenge en Zone Out, gevolgd door een speciaal optreden van de Best Andrews Sisters, die met hun stemmen het plein terug zal brengen naar vervlogen tijden.

Tegen 17:00 uur zal het formele programma worden voortgezet met een openingswoord van de voorzitter van de Commissie Herdenkingen en Bevrijdingen (CHB) vanuit de kiosk, gevolgd door een voordracht uit ‘Zestig Dagen Aarle’. De aankomst van AVGM zal worden aangekondigd, waarna het vuur zal worden ontstoken door de burgemeester, samen met een vertegenwoordiger van AVGM.

Burgemeester Hans Ubachs zal om 17:20 uur vanaf het bordes van het gemeentehuis spreken, waarbij hij de betekenis van deze dag zal benadrukken en de verbondenheid van de gemeenschap zal vieren. Dit moment zal worden gevolgd door het loslaten van vredesduiven vanaf het bordes door de jeugdburgemeester en leden van de jeugdraad, een symbolisch gebaar van hoop en vrede.

De Best Andrews Sisters zullen het formele programma afsluiten door het ‘Wilhelmus’ en ‘We’ll Meet Again’ vanuit de kiosk te zingen, waarna de voorzitter van de CHB een dankwoord zal uitspreken.

Het feest zal doorgaan tot in de avond, met muziek verzorgd door een DJ op het Dorpsplein tot 23:00 uur. De in de ochtend gehesen vlaggen zullen na 18:00 uur weer strijken, als afsluiting van een dag vol herinneringen, vieringen en gemeenschapszin.