Zoek
Sluit dit zoekvak.

DippieDoe introduceert DoeDoe, de rijdende snackautomaat

DoeDoe, de rijdende snackautomaat van DippieDoe
Foto: Macrostep

In DippieDoe is vandaag een opmerkelijke toevoeging aan het assortiment geïntroduceerd: een snackautomaat op wielen. Het attractiepark in Best heeft als primeur in Europa een autonome verkooprobot genaamd ‘DoeDoe’ in gebruik genomen. Deze elektrisch aangedreven wagen voorziet bezoekers van hapjes en drankjes terwijl het zelfstandig door het park rijdt.

Volgens DippieDoe is het park het eerste in Europa dat zo’n geavanceerde robot inzet om snacks en drankjes te verkopen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de mobiele automaat zelf tot stilstand te brengen door contact te maken. Vervolgens kunnen ze een product kiezen en contactloos betalen. DoeDoe navigeert autonoom door het hele park en past zijn route automatisch aan bij obstakels.

De samenwerking tussen DippieDoe en het bedrijf Macrostep, gespecialiseerd in autonome robotica, heeft geleid tot de ontwikkeling van deze innovatieve snackautomaat. De robotwagen is uitgerust met geavanceerde sensoren, waaronder vier lidarlasers, vier camera’s en twintig ultrasone sensoren, die zorgen voor een detectiebereik tot wel 100 meter zonder dode hoeken.

“Een anti-botsingsysteem en een slim beveiligingsplatform maken DoeDoe veilig en efficiënt in gebruik”, aldus een woordvoerster van DippieDoe. Ze benadrukt dat het attractiepark trots is op deze Europese primeur. “Wij vinden het fantastisch om onze gasten gastvrijheid te bieden en ze kennis te laten maken met nieuwe technologieën, met name hier in de Brainportregio.”

Met de introductie van DoeDoe streeft DippieDoe ernaar om niet alleen plezier en vermaak te bieden aan bezoekers, maar ook om te blijven innoveren en de bezoekerservaring te verbeteren met behulp van geavanceerde technologieën.