Zoek
Sluit dit zoekvak.

Containerbrand slaat over op pand Dierenkliniek Verstappen

Containerbrand slaat over op pand Dierenkliniek Verstappen
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

Zondagochtend rond 06:15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij Dierenkliniek Verstappen aan De Ronde. De vlammen vernietigden twee containers en sloegen over op het pand, wat leidde tot aanzienlijke rookontwikkeling.

Vanwege de omvang van de brand werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor een tweede bluseenheid werd ingezet, samen met een watercontainer en een hoogwerker. Brandweerlieden controleerden ook het aangrenzende pand van een installatiebedrijf, waar gelukkig geen brand was, maar wel rook binnen hing.

De politie heeft de opnameapparatuur van de camera aan de gevel veiliggesteld in de hoop de oorzaak van de brand te achterhalen. De schade aan de gevel was aanzienlijk, voornamelijk aan de gevelbekleding, en er werd ook gecontroleerd op schade aan het dak. Om toegang tot het pand te krijgen werd een gat gezaagd in een roldeur

Het pand van de dierenkliniek heeft aanzienlijke rook- en roetschade opgelopen, en Salvage is ingeschakeld om de eerste maatregelen te treffen. De medewerkers van de dierenkliniek streven ernaar om maandag weer open te kunnen gaan voor hun patiënten.