Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgemeester Ubachs legt tegel tegen zinloos geweld

Burgemeester Hans Ubachs buigt voor de tegel met het lievenheersbeestje als signaal tegen zinloos geweld
Foto: Ons Best

Vandaag onthulde burgemeester Hans Ubachs de kenmerkende tegel met lieveheersbeestje in het Wilhelminadorp. Hiermee geeft de gemeente Best een signaal af tegen zinloos geweld.

De tegel symboliseert dat de samenleving tegen iedere vorm van zinloos geweld, pesten, discriminatie en onverdraagzaamheid is. Ook in de gemeente Best is hier geen plaats voor, vindt de gemeente. Om dit gedachtegoed kracht bij te zetten, is door het plaatsen van de tegel een permanente herinnering tegen zinloos geweld in de gemeente Best.

Burgemeester Hans Ubachs benadrukte bij de onthulling dat iedereen in de gemeente Best gelijk is en dat mensen zich bewust moeten zijn van wat geweld met een ander kan doen. “Een gevoel van onveiligheid brengt ernstige schade toe. Aan individuen, maar ook aan de samenleving. Je kunt dit alleen bestrijden met een combinatie van maatregelen. Je moet proberen de sociale samenhang te verbeteren, zodat mensen dat niet meer gaan doen.”

Volgens de burgemeester bestaat er overigens ook geen zinnig geweld. “In mijn ogen niet. Alle vormen van geweld zijn hartstikke onnodig en kunnen op een andere manier worden opgelost.” De tegel kan gevonden worden op de hoek van het Wilhelminaplein, bij de uitgang van het parkeerterrein.