Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanhouding verdachte van explosie Johannes Vermeerstraat

Voordeur na explosie in de Johannes Vermeerstraat
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

Op maandag 10 juni heeft de politie een 54-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie die eerder dit jaar plaatsvond bij een woning in de Johannes Vermeerstraat.

In de nacht van donderdag 29 februari op vrijdag 1 maart vond er een explosie plaats bij een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Best. Een explosief vernielde daarbij een ruit bij de voordeur. Niemand raakte bij het incident gewond.

De recherche heeft de afgelopen maanden intensief onderzoek gedaan naar de explosie. Dit onderzoek leidde naar de 54-jarige verdachte, die in de vroege ochtend in zijn woning in Eindhoven werd aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar zijn exacte rol bij de explosie. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er meer mensen bij de explosie betrokken zijn en houdt rekening met verdere aanhoudingen in de nabije toekomst.

De politie roept het publiek op om eventuele informatie over deze zaak te delen. Heeft u tips of andere relevante informatie? Neem dan contact op via het tipformulier. U kunt ook telefonisch informatie doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.