Zoek
Sluit dit zoekvak.

60Plus Markt: inspiratie, ontmoeting en voorbereiding op je oude dag

Senioren op hun oude dag ter illustratie van de 60Plus Markt
Foto: guvo59 CC0

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren buurtcoaches Sietske Scheers en Marije Vink (welzijnsorganisatie LEV Best) een 60Plus Markt. Zij doen dit in samenwerking met de gemeente Best, PVGE, KBO en Seniorenraad. Het doel van deze markt is senioren informeren over actuele ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en vrije tijd.

Het evenement – dat plaatsvindt in het Tejaterke in Best – is bedoeld om de 60-plussers te inspireren en voor te bereiden op hun toekomst. Sietske Scheers licht toe: “We willen de doelgroep 60-plus laten nadenken over haar toekomst. Hoe bereid je jezelf voor op je oude dag? Hoe vul je de dag na je pensioen?”

De 60Plus Markt is meer dan alleen een informatiemarkt; het is een ontmoetingsplek waar bezoekers in gesprek kunnen gaan met diverse organisaties en verenigingen die belangrijk zijn voor de doelgroep. Marije Vink legt uit: “We richten ons op de thema’s: wonen, welzijn, zorg en vrije tijd. De lezingen en workshops die we organiseren staan in het teken van die thema’s. Daarnaast is er ruimte voor entertainment en om samen in gesprek te gaan.”

Alles onder één dak

Het doel van het evenement is om preventief in te zetten op bewustwording omtrent gezond en vitaal ouder worden. Marije Vink voegt toe: “We willen mensen eerder laten nadenken over de toekomst, zodat ze beter ‘voorbereid’ zijn op wat komen gaat. Hier speelt ook eigen verantwoordelijkheid en actief zijn en blijven een belangrijke rol in.”

Het unieke aspect van de 60Plus Markt is de gelegenheid voor 60-plussers om alle Bestse organisaties op het gebied van ouder worden onder één dak te vinden. Daarnaast biedt het evenement een platform voor organisaties om de doelgroep beter te leren kennen en zich voor te bereiden op hun wensen en behoeften.

Sietske en Marije benadrukken hun persoonlijke verwachtingen voor het evenement: “We hopen een leuke, gezellige, laagdrempelige dag te organiseren waarbij mensen zich welkom voelen. En dat stukje bewustzijn richting de toekomst creëren is voor ons belangrijk.”

De toegang voor het evenement is gratis. Aanmelden voor de lezingen en workshops is verplicht. Kijk voor meer informatie op https://www.levbest.nl/60plus-markt.