Zoek
Sluit dit zoekvak.

15-jarige “wegpiraat” na achtervolging aangehouden

Politie houdt 15-jarige "wegpiraat" aan na achtervolging
Foto: Politie Best - Oirschot

Een 15-jarige jongen maakte het vanmiddag wel heel bont aan de Stoelenmatter in Best. Hoewel hij een valhelm droeg, klopte er verder weinig aan zijn gevaarlijke escapade.

Alerte agenten zagen de jongen op een bromfiets zonder kentekenplaat rijden. Nadat ze hun stopteken hadden aangezet, keek de bestuurder in hun richting en besloot vervolgens met hoge snelheid weg te rijden. Na een wilde achtervolging door de wijk kon de jongen uiteindelijk worden aangehouden toen zijn bromfiets het begaf.

Bij controle bleek dat de jongen niet in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien had hij de bromfiets stiekem meegenomen. Hij krijgt meerdere verbalen, waaronder voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder kentekenplaat en het negeren van een stopteken.

Gezien zijn jonge leeftijd zijn zijn ouders naar het politiebureau geroepen voor een gesprek om dergelijke gevaarlijke acties in de toekomst te voorkomen. De eigenaar van de bromfiets deed afstand van het voertuig, dat uit het verkeer wordt genomen ter verbeurdverklaring.